Tarihçemiz

II. Dünya Savaşı´nın başladığı 1939-1940 yıllarında silah altında alınan ihtiyat askerlerinin elbise ve diğer giyeceklerini yetiştirmekte güçlük çeken dikim evlerine yardımcı olmak ve eleman yetiştirmek amacıyla Kız Sanat ve Akşam Kız Sanat Okulları açılması; o zamanın maarif vekaletince kararlaştırılmış ve yurt çapında bu okulların açılmasına başlanılmıştır.

Gaziantep´te de Kız Sanat ve Akşam Kız Sanat Okulu 1941-1942 tarihinde bir müdür, 10 öğretmen ve 84 öğrenci ile tedrisata başlamıştır.

Kız Sanat Okullarının yararına inanan Gaziantep halkının müracaatı üzerine 1941-1942 öğretim yılında şimdiki Veliç İşhanının yerinde bulunan göz doktoru Orhan Bey´in konak türündeki evinin bir bölümünde Kız Sanat Enstitüsü ve akşam Kız Sanat Okulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.

1966 yılına kadar enstitü kısmı bu binada; Akşam Kız Sanat kısmı ise Dayı Ahmet Ağa İlkokulu, Kayacık İlkokulu ve Akyol İlkokulunda hizmet vermeye çalışılmış, 1966 yılında yapılan ve halen ticaret lisesinin öğretim yaptığı binasında öğretime geçmiştir.

1956-1957 yılından itibaren atölyeler ve tatbiki eğitimi ile Gaziantep halkının haklı beğenisini kazanan Kız Enstitüsüne ve Akşam Kız Sanat Okuluna her geçen yılın 2-3 katını bulan müracaatlar karşısında daha geniş bir bina aramak zorunda kalan milli Eğitim müdürlüğü 1970-71 öğretim yılında öğrenci sayısı 500 civarında bulunan Ticaret Lisesine fazla geniş gelen (şu an içerisinde eğitim ve öğretim yaptığımız) bina ile kız enstitüsü binasının değiştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne teklifte bulunulmuş ve bakanlık onayı ile binalar değiştirilmiştir. O tarihten bu yana da şimdiki binasında hizmet vermektedir.

1968-1969 yılından itibaren enstitü kısmının adı Kız Meslek Lisesi, Akşam Kız Sanat Okulunun adı da Pratik Kız Sanat Okulu olarak değiştirilmiştir.

1990-1991 öğretim yılında Kız Teknik Lisesi olarak eğitim ve öğretime başlamıştır.

1992-1993 öğretim yılından beri de bir kısmı Anadolu Kız Meslek Lisesi olarak eğitime devam edilmektedir.

1997-1998 öğretim yılında Gaziantep´li hayırsever işadamı sayın Muzaffer Bakbak´ın okulumuza kat ilavesi ve binanın genel tamirini yaptırdığı için 31-10-1997 ve 95 nolu olur ile okulumuzun adı Gaziantep Şahinbey Hacı Muzaffer Bakbak Kız Teknik Lisesi, Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

17.09.2010 tarih ve 28572 sayılı Valilik oluru ile 2´li eğitime geçilmiştir.

Yayın: 18.12.2012 - Güncelleme: 01.11.2021 14:01 - Görüntülenme: 7540